joi, 19 iulie 2007

Canicula - Codul portocaliu

Cod portocaliu in 22 de judeteUltimele prognoze meteorologice indica faptul ca temperaturile ridicate, de peste 35 grade Celsius, ar putea persista in anumite zone pentru o perioada de inca 8-9 zile, pana pe 27 iulie, a anuntat, ieri, la Guvern, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El nu a mentionat care sunt zonele vizate, precizand ca acestea vor fi indicate in cursul zilei de azi, daca noile prognoze vor confirma aceste date. Ministrul a aratat ca Administratia Nationala de Meteorologie a decis sa mentina codul portocaliu pentru 22 de judete, urmand ca, in functie de noile prognoze, numarul acestor judete sa fie majorat sau redus. Nicolaescu a precizat ca rezerva de apa in lacurile de acumulare este normala, cu un grad mediu de umplere de 72,5%, cu scaderi nesemnificative a volumului apelor subterane. Debitele raurilor au o mica tendinta de scadere in sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia si Campia Crisurilor.


Sursa: Ziua.ro


COD PORTOCALIU
AVERTIZAREA METEOROLOGICA PENTRU ZILELE DE 19 SI 20 IULIE SE MENTINE AVERTIZARE METEOROLOGICA PENTRU ZILELE DE 21 SI 22 IULIEpentru judetele Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, in Municipiul Bucuresti, in vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt


Sursa: Inmh.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Niciodata nu am vimtit asa ceva in bucuresti. Era cald pana acum insa asa ceva nu se poate explica in cuvinte.
Ieri am vrut sa fug de caldura si am mers in parc in Herastrau. Era cam ora 3 si surpriza: nu era nimeni in parc. Am intalnit 2 aurolaci si 3-4 persoane in tot parcul. Foarte ciudat insa oamenii prefera sa stea ascunsi in cladiri decat sa iasa la aer.
In centru cica era teroare. Azi nu am mai avut curajul sa ies insa cred ca au avut de suferit cei care au iesit.