luni, 9 iulie 2007

Taxa de Prima inmatriculare

Lupta impotriva Taxei de Prima Inmatriculare!


Ce se poate face ca taxa de prima inmatriculare pentru autoturismele provenite din UE sa fie scoasa?



Aceasta intrebare ma macina de cateva luni. Zilele trecute ma uitam la TV si am vazut ca noul cod rutier a fost dat in judecata si acum a fost modificat. Oare exista o portita in legislatia romanesca prin care sa putem face ceva in acest scop? Oare suntem atat de lasi incat dreptul nostru la libera circulatie a marfurilor sa fie incalcat de fel si fel de interese? Acum odata cu intrarea in Comunitatea Europeana, Bulgaria a scos orice fel de taxa si de impozite pentru masinile provenite din UE de ce oare romania ne tot inteapa in coaste cu fel si fel de taxe de mediu adica taxe de protectie a unor interese ascunse.

Hai oameni buni sa ne trezim .. sa facem ceva ... exista printre noi un avocat ? un specialist in legislatie ? cineva care sa ne dea un sfat cum sa scoatem aceasta taxa de prima inmatriculare.



Am auzit, insa nu sunt sigur, ca daca am strange nu stiu cate semanturi cum ca nu suntem de acord cu taxa de prima inmatriculare atunci am putea sa castigam aceasta lupta. Exista fundatii si asociatii care lupta pentru libertatea oamenilor si care ne pot ajuta in acest sens insa avem nevoie de ceva concret .... sa stim exact ce trebuie facut.



Luptam cu oameni foarte puternici, oameni care detin puterea atat financiara cat si puterea statala si dupa cum ati vazut taxa de prima inmatriculare care a fost modificata in luna Aprile 2007 a fost si ea respinsa de Comisia Europeana la fel cum a fost si cea din Ianuarie 2007, si cu toate acestea nu se misca nimic acolo in guvern. Toti ridica din umeri si nu fac nimik.



In cautarile mele am gasit o lista se pare provizorie cu Taxa de prima Inmatriculare adica tabelul de calcul vorbind cu detinatorul paginii lista a fost luata de pe realitatea tv in ziua cand a fost lansata noua taxa de inmatriculare in luna Aprilie. Asa ca este singura sursa pe care o avem momentan : http://www.diddl.ro/taxa-inmatriculare.html



Pentru a posta aici comentarii nu trebuie sa fi logat insa de preferat este sa fi inregistrat ca membru pt ca credibilitatea cuvintelor tale sa conteze.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Nu sutn de specialitate insa am auzit ca se poate face ceva in acest sens.... Daca se strang parca 10.000 de semanturi atunci se poate depune o plangere si se scoate legea. E cineva de specialitate? Un jurist ar fi cel mai indicat sa ne spuna ce e de facut. Eu am niste bani pt masina insa astept pana se scoate taxa ca sa scada preturile. Jos cu tradatoriii :D
Contati pe semnatura mea si a famileie si prietenilor mei.
Cristi 38 ani / brasov

Anonim spunea...

Ba da astia de la guvern nu ca nu au cap insa vai de noi cu ei la putere. Nu se gaseste unul mai destept sa ia initiativa asta si sa scoata legea de mediu ? Cu siguranta ar castiga foarte multi simpatizanti. Insa astia nu stiu sa isi faca imagine (luati aminte de la Basescu ca ala stie sa isi faca imagine) Dragi guvernanti primul care ia asa o initiativa castiga alegatori.

Anonim spunea...

La mine la facultate sunt zeci de studenti care abia asteapta sa semneze un act ca sa scoatem legea asta. UE a spus ca nu e de acord cu legea asta de mediu si Tariceanu tot o da ca e necesara. Pt ce e necesara Domnule Tariceanu? Ca sa va mai umpleti buzunarele ? Taxa de mediu pt motociclete sa scos insa stiti de ce? Pt ca Domnul Tariceanu nu vroia sa plateasca taxe cand isi aduce motociclete. Ca am auzit ca e colectionar de motoare. Lasa ca vin alegerile acum ---- vai de fundul vostru - atata nesimtire -- de la oamenii saraci vreti bani si taxe si impozite - Nu vedeti ca o tara intreaga vrea sa scoateti Taxa de Mediu pentru masinile aduce din UE ?????? Datio naiba de treaba ca suntem in comunitate si avem dreptul la trecerea de marfuri peste granita fara taxe.

Eu scriu --- Eu aud ---- Tzara tace din gura ---- Guvernul doarme ---- Noi studentii murim de foame --- Insa exista o solutie --- Emigram acolo unde guvernantii au macarul bun simt sa asculte vocea poporului.

Mihai / 21 ani / student ASE

Anonim spunea...

Eu sunt pentru a scoate taxa. Unde sa semnez? O adresa undeva?
Eu cred ca in aceasta lupta e nevoie de mediatizare. Eu o sa trec pagina pe un forum sa mai aduc oameni aici. Daca fiecare scrie aici poate o sa putem obtine imediat semnaturile alea.
Cine cunoaste un avocat?

Anonim spunea...

La codul rutier oamenii au fost uniti si a functionat mai ales ca a fost o lupta venita si din partea mediei care de data asta vad ca tace si baga coada intre picioare. Oare de ce nu vor sa se bage? Le e frica ca le ia guvernul cascavalul?
Sunt de parere ca merita sa facem acea strangere de semnaturi am si eu familie si prieteni care pot sa semneze ca sunt de acord. Cine nu vrea ca masinile sa scada la pret si sa poti sa te plimbi in masina cu aer conditionat acum cand dacia mea merge cu aer super conditionat : RESPIRA CINE POATE.

geo : oradea : profesor

Anonim spunea...

Eu am auzit de 100.000 de semnaturi. Sunt onorata ca cineva vrea sa faca ceva impotriva acestei legi. Trebuie consultat un specialist. Chiar nu exiata unul care sa fie pe aici?

Anonim spunea...

O mana de omanei incercam sa schimbam legislatia romaniei. Suntem ca catelusii care vor sa se lupte cu leii. Poate cu putin noroc vom reusii insa nu vad pana acum lumina de la capatul tunelului. E cam intuneric :)

Anonim spunea...

NU cred ca taxa aceasta o sa fie scosa. Am citit ce ati scris voi mai sus insa tot nu cred ca se va schimba ceva. Iti dai seama ca guvernul nu o sa cedeze asa usor. Idea cu lista de semnaturi e buna eu sunt din Ploiesti si va pot ajuta cu semnaturi de aici, doar sa ma anuntati cand.
Buna ideea cu Blogul asta.

colin spunea...

DICTATURA PARLAMENTARA
Ne pierdem timpul inutil cu semnaturi, comentarii la diferite articole pe tema taxei, etc. Oricate argumente solide contra taxei am aduce, raspunsul lor va fi intotdeauna NU SE SCOATE TAXA! Impotriva dictaturii nu se poate lupta decat prin demonstratii in strada si prin actionarea in judecata a statului roman asa cum au facut cei din Ungaria. Asteptam sa ne faca dreptate Comisia Europeana? Noi am intrat in UE doar ca piata de desfacere. In privinta drepturilor mai avem de asteptat daca stam cu capul plecat. Daca homosexualii, soferii de taxi sau diferite organizatii mici au iesit in strada pentru a-si exprima nemultumirile lor, nu inteleg cum in 7 luni de zile nu a manifestat nimeni din cei cateva sute de mii de cetateni nedreptatiti de aceasta taxa. Putem incepe sa facem ceva prin cumpararea unui domeniu (ex: www.contra_taxei.ro) pentru informare, comentarii, anunturi(de mitinguri), deschiderea unui cont pentru donatii in vederea angajarii un avocat, etc. Inceputul e mai greu dar sunt sigur ca daca o sa pornim vom reusi.

Anonim spunea...

Am cititi cu atentie ce a scris Colin si sunt de acord.. insa vezi si tu ca nu suntem uniti pentru a face ceva in aceasta privinta. Dupa cum am vazut pe site cotidianul Atac a inceput sa stranga semnaturi pt a se scoate taxa insa sunt extrem de multe de strans si nu cred ca acest lucru e posibil fara ajutorul unei organizatii neguvernamentale care sa faca asa zisele " Bancute" pt semnaturi. Poate ca cei de la asociatia auto romana sa faca un prim pas. Poate reusim. Eu am luat toate cunostintele si leam rugat sa puna un vot acolo. (pentru cei care nu au votat impotriva taxei de prima inmatriculare o pot face acum : http://taxa-inmatriculare.blogspot.com/2007/07/cotidianul-atac-incepe-lupta.html succes la lupta ) Costel 34 / Sibiu

colin spunea...

Din pacate Costel are dreptate -NU SUNTEM UNITI. Cu 10 semnaturi pe zi nu vom strange cele 100 000 de semnaturi necesare. Poate ca mai intai am avea nevoie de un lider . Am citit despre pozitiile luate la adresa taxei de catre Directorul general al târgului Autovit, Liviu Dobrin si preşedintele Automobil Clubului Român (ACR), Constantin Niculescu. Poate se gaseste cineva care sa-si asume rolul de lider. Finantare ar putea veni de la fiecare dintre noi. De asemenea am avea nevoie de un site care sa trateze strict aceasta problema a taxei. Cu google gasesti o multime de articole vechi referitoare la taxa de prima inmatriculare, care sufoca stirile noi. Abia dupa vre-o zece next-uri gasesti ceva scris in luna iulie. Un spatiu de informare ideal ar fi www.autovit.ro , dar nu stiu daca ar vrea sa se implice in asa ceva.

Anonim spunea...

Da si eu cred ca targul Autovit ar fi locul ideal unde se poate incepe o campanie mai mare care sa poata strange in 30 de zile semnaturile. Mii de oameni vin acolo zilnic in Weekend. Colin ai idee cum sa ii putem contacta? Sa le dam ideea poate daca le scriem email si le sugeram or sa faca ceva, sa le spunem de Cotidianul Atac care face deja arhivarea si strangerea de semnaturi si cum ei au putea sa le stranga acolo ,,, sa faca un biletel la intrare care sa il complecteze oamenii cand intra la targ. Si biletele pot fi trimise la Cotidianul Atac care sa le bage in baza de date.

colin spunea...

Semnaturi am vazut ca se strang si pe http://www.romanianews.net/petitie-taxa-auto.html . Au ajuns abia 6347 de la inceputul anului si pana acum. Am semnat si acolo si la Cotidianul Atac, deci nici macar nu pot fi insumate aceste lise. De aceea am sustinut ideea de a avea un sit exclusiv pentru aceasta problema.
EXCELENTA ideea lui Moni de a strange semnaturi la intrarea in targuri auto. Cred ca se poate face acest lucru cu un minim de efort in fiecare targ din capitala sau din provincie. Daca in fiecare targ ar sta o persoana sau doua la intrare cu un tabel in care sa treaca un nume, un CNP si o semnatura contra taxei, in cel mult o luna de zile am strange cele 100 000 semnaturi, si am pune capat acestui abuz.

Anonim spunea...

Care are o masina cu nr straine , si i-a expirat asigurarea , itp etc si nu are bani pt a plati taxa de inmatriculare, exista o solutie ! Intocmiri si prelungiri asigurari , ITP , procuri etc pt masini cu nr straine la preturi foarte convenabile ! Sa puteti circula incontinuare linistiti fara a plati taxa de inmatriculare ! NR CONTACT 0743878327 sau MAIL LA adutu01@yahoo.com !ITALIA SPANIA , OLANDA , BELGIA , GERMANIA , AUSTRIA , FINLANDA , SUEDIA , LUXEMBOURG , SUEDIA , UKRAINA, ANGLIA , IRLANDA ETC ! 100% convenabil ! 0743878327 ! FOARTE CONVENABIL